Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe
Wypieki - ciasta, ciasteczka, torty i potrawy na KAZDĄ OKAZJĘ - poleć własne przepisy na stronie z Tarnowa
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Snikers:

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Ciasta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Nie 10:43, 16 Mar 2008    Temat postu: Snikers:

Ciasto:

400g mąki
200g margaryny
40 dkg cukru
15dkg siekanych orzechów
4 jajka
powidło lub dżem
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku

Z mąki, margaryny, cukru [1/2 porcji], śmietany, żółtek, sody i proszku zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Spody posmarować powidłem.

Z białek ubić pianę, dodać resztę cukru, posmarować na ciasto i posypać orzechami, upiec.

Masa:

1/2 l mleka
2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki przennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Z mleka, cukrów i mąki ugotować budyń. Ostudzony utrzeć z masłem i przełożyć placki


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Nie 12:39, 16 Mar 2008    Temat postu:

Pamiętam, że jadłem taki na I Komuni Świętej!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Nie 13:38, 16 Mar 2008    Temat postu:

Jadłeś go u mnie między innymi na komunii siostry. U nas często sie go piecze. Cool Laughing Very Happy Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Śro 14:30, 19 Mar 2008    Temat postu:

Doskonale nadaje się na taką okazję!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Śro 22:30, 19 Mar 2008    Temat postu:

Wkońcu znalazł sie na wypiekach z Tarnowa. Laughing Cool Wink Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Robert
Praktykant Forum



Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Szczucin

PostWysłany: Czw 17:43, 08 Maj 2008    Temat postu:

Jadłem go - jest wyborny... szkoda, ze nie umiem go sam upiec Mad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 17:49, 08 Maj 2008    Temat postu:

Niedługo to się zmieni

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Czw 19:09, 08 Maj 2008    Temat postu:

Napewno, to nie jest trudny przepis, szybko idzie sie nauczyć go piec. Natomiast jakość placka jest znakomita, zresztą nie tylko jego ale i praktycznie wszystkich wypieków domowej roboty. Laughing Smile Very Happy Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 20:39, 08 Maj 2008    Temat postu:

Pewnie - trzeba dojść do wprawy... jeśli nawet nie potrafimy dobrze piec - nauczymy się z naszą stroną

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Ciasta Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin