Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bartolus
Zawodowiec Forum
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/10
|
Wysłany: Nie 10:43, 16 Mar 2008 Temat postu: Snikers: |
|
|
Ciasto:
400g mąki
200g margaryny
40 dkg cukru
15dkg siekanych orzechów
4 jajka
powidło lub dżem
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku
Z mąki, margaryny, cukru [1/2 porcji], śmietany, żółtek, sody i proszku zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Spody posmarować powidłem.
Z białek ubić pianę, dodać resztę cukru, posmarować na ciasto i posypać orzechami, upiec.
Masa:
1/2 l mleka
2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki przennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Z mleka, cukrów i mąki ugotować budyń. Ostudzony utrzeć z masłem i przełożyć placki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dawid2
Administrator
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/10 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Nie 12:39, 16 Mar 2008 Temat postu: |
|
|
Pamiętam, że jadłem taki na I Komuni Świętej!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bartolus
Zawodowiec Forum
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/10
|
Wysłany: Nie 13:38, 16 Mar 2008 Temat postu: |
|
|
Jadłeś go u mnie między innymi na komunii siostry. U nas często sie go piecze.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid2
Administrator
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/10 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Śro 14:30, 19 Mar 2008 Temat postu: |
|
|
Doskonale nadaje się na taką okazję!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bartolus
Zawodowiec Forum
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/10
|
Wysłany: Śro 22:30, 19 Mar 2008 Temat postu: |
|
|
Wkońcu znalazł sie na wypiekach z Tarnowa.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert
Praktykant Forum
Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/10 Skąd: Szczucin
|
Wysłany: Czw 17:43, 08 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Jadłem go - jest wyborny... szkoda, ze nie umiem go sam upiec
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid2
Administrator
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/10 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Czw 17:49, 08 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Niedługo to się zmieni
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bartolus
Zawodowiec Forum
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/10
|
Wysłany: Czw 19:09, 08 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Napewno, to nie jest trudny przepis, szybko idzie sie nauczyć go piec. Natomiast jakość placka jest znakomita, zresztą nie tylko jego ale i praktycznie wszystkich wypieków domowej roboty.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid2
Administrator
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/10 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Czw 20:39, 08 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Pewnie - trzeba dojść do wprawy... jeśli nawet nie potrafimy dobrze piec - nauczymy się z naszą stroną
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|