|
Przepisy i porady na udane wypieki domowe Wypieki - ciasta, ciasteczka, torty i potrawy na KAZDĄ OKAZJĘ - poleć własne przepisy na stronie z Tarnowa
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dawid2
Administrator
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/10 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Czw 10:51, 12 Lip 2007 Temat postu: Ubijanie piany z białek |
|
|
Ubijanie piany z białek
Dobra ubita piana, jest wtedy, gdy ubijamy ją trzepaczką… Oprócz tego, aby szybciej nabrała odpowiedniej konsystencji, należy dosypywać do każdych następnych 3 białek szczyptę soli.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Bartolus
Zawodowiec Forum
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/10
|
Wysłany: Sob 13:37, 14 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Dokladnie, oczywiście należy także pamiętać o tym, aby ubijać ją dotąd, aż jest gęsta i sztywna, ja zawsze sprawdzam jej sztywność delikatnie obracając miskę, do góry dnem, jeśli nic z niej nie wypada, to oznacza, że jest już ubita do końca.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
|