Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe
Wypieki - ciasta, ciasteczka, torty i potrawy na KAZDĄ OKAZJĘ - poleć własne przepisy na stronie z Tarnowa
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rolada orzechowa

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Inne wypieki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 10:50, 12 Lip 2007    Temat postu: Rolada orzechowa

Rolada orzechowa

- 4 jaja
- 7 dkg mielonych orzechów włoskich
- 7 dkg cukru
- 25 dkg bitej śmietany

Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek. Na blachę położyc papier pergaminowy, lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę. W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 min., bo w przeciwnym razie rolada może się łamć. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bita śmietaną i zwinąć w rolade. Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pon 20:32, 16 Lip 2007    Temat postu:

Administrator szaleje z przepisami, jakość ich napewno jest wyśmienita. Wink Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Wto 19:02, 17 Lip 2007    Temat postu:

Bartolusie, nie przesadzaj! wszystkie przepisy są doskonałe Wink Wink Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Wto 21:34, 17 Lip 2007    Temat postu:

Są wyjątki, dokładnie to chodzi o ciasta z nowosądeckiej biedronki. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Ale na www.wypieki.fora.pl takiego syfu nie da rady znaleźć nawet za 100000000000000000000000 wieków. super! ale agenciarskie! Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid2
Administrator
Administrator



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 610
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/10
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 11:11, 23 Sie 2007    Temat postu:

Pewnie, a Chuck zawsze będzie naszym patronem!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartolus
Zawodowiec Forum
Zawodowiec Forum



Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 674
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/10

PostWysłany: Pią 15:26, 24 Sie 2007    Temat postu:

Będzie nim na zawsze i na wieczność. Smile Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Przepisy i porady na udane wypieki domowe Strona Główna -> Inne wypieki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin